fredag 15 oktober 2010

Kultig Sci-fi!..

En riktigt kultig Sci-fi som jag velat skaffa på dvd ett bra tag nu nu är "Invasion of the Saucer-men" från 1957.
Regissör var Edward L. Cahn, och huvudrollerna gjordes av Steven Terrell och Gloria Castillo.
Filmen handlar om ett ungt tonårspar som hamnar i trubbel med utomjordingar, och det är faktiskt lite kul att dra en parallell till en helt annan film; nämligen "Teenagers from outer space", där det tvärt om är tonåringar från en annan planet som får med oss jordmänniskor att göra.
Hur som helst så verkar den här klassikern innehålla så pass många roliga scener, att den nästan känns lite som en parodi på andra "rymdinvasion-filmer från den här tiden.
Dessvärre verkar den dock vara lite svår att få tag på.
Jag har naturligtvis kollat in en del filmklipp på You Tube så pass att jag fått en uppfattning om vad det hela rör sig om, men den julaftonsliknande känslan med att hålla det fysiska fodralet i sin  hand, begrunda omslagsbilden samt läsa baksidetexten, det är liksom det man vill ha!..

Handling: Ett ungt tonårspar är ute och bilar genom skogen när de plötsligt råkar köra på en utomjording som dyker upp från ingenstans.
Varelsens hand ramlar av, men den får snart eget liv och den börjar kort därefter förfölja ungdomarna.
"Små gröna män" börjar snart dyka upp lite här och var i omgivningen, och deras avsikter är inte goda.
Till slut kommer tonåringarna på att utomjordingarna är överkänsliga för starkt ljus, och de uppmanar därför alla sina vänner att sätta på helljusen på sina bilar så att de på så sätt blir av med inkräktarna en gång för alla.
En kultrulle man ej får missa!..





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar