tisdag 28 december 2010

Mer filmfakta...

Hoppas Julen varit till belåtenhet, och att ni under allt firande även haft tillfälle att kolla in några av de klassiker jag pratade om sist!..
Själv såg jag förutom Jul-filmer en romantisk komedi i helgen, som var helt lysande faktiskt!
Filmen var från 1961 och hette "Come September", och huvudrollerna spelades med bravur av skådisarna Rock Hudson och Italienska Gina Lollobrigida. En riktigt skön "må bra"-film enligt mitt tycke!..

Vad sägs om lite filmfakta att fördjupa sig i en vintrig tisdag som denna?..
Här är några saker du kanske inte visste...


Skådespelaren Kevin MacCarthy som hade huvudrollen i klassikern "Invasion of the bodysnatchers" från 1956, hade även en roll i remaken som kom 1978.

*
Den Franska stumfilmen "Le Voyage dans la Lune" från 1902 kan förmodligen räknas som den allra första Sci-fi filmen genom tiderna.

*
Film-monstret Godzilla har en stjärna på Amerikanska "Hollywood Walk of Fame".


Innan Charlton Heston fick rollen som "Ben-Hur" i mastodontfilmen med samma namn från 1959, var bl.a Burt Lancaster och Paul Newman namn som diskuterades.

*
Skådespelaren Boris Karloff hette egentligen William Pratt och Bela Lugosis riktiga namn var Béla Blaskó.

*
Det geléklumpsliknande rymdmonstret "The Blob" i Sci fi filmen med samma namn från 1958, var i själva verket gjort av silikon.


Den kända Tarzan-repliken "Me Tarzan, You Jane", skrevs speciellt för film-legenden Johnny Weissmuller.

*
Clint Eastwood långfilmsdebuterade i Sci-fi klassikern "Revenge of the Creature" från 1955, som var en uppföljare till filmen "Creature from the black Lagoon".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar