lördag 14 maj 2011

Mästerligt!..

En Fantasyklassiker som jag varmt vill rekommendera är det tidiga mäster-verket "She" från 1935, från skaparna av stora framgångar som "King Kong", och med regi av Lansing C. Holden och Irwing Pichel.

Det här är precis den typen av klassiska äventyr som jag helt enkelt bara älskar att se och njuta av.
En film som innehåller makalösa scenerier och dekorer, underbara kostymer och som har en magisk atmosfär som gör att man lätt glömmer både tid och rum.
Huvudrollen som "Hon, den odödliga" spelas med bravur av Helen Gahagan, och i övriga roller syns bl.a Randolph Scott ("Captain Kidd", "The Walking Hills" m.fl ) och Helen Mack, i detta fantasifulla epos som tar dig med till okänt land i jakten på en mystisk kraft som kan bringa evigt liv.
Om man t.ex är beundrare av "Indiana Jones"-filmerna eller förtjust i klassiska berättelser som "King Solomon´s Mines", så kommer man definitivt även att älska denna pärla som trots att den gjordes på 30-talet än idag håller förvånansvärt hög kvalitet, och den fungerar enligt mitt tycke utmärkt som ett fullgott komplement till dagens övriga äventyrsfilmer.
Ett stort plus är även att specialeffektsmästaren Ray Harryhausen har haft ett finger med i produktionen av denna förnämliga klassiker.
Dessutom finns den nu för första gången att få tag på i färg, på en dvd som även innehåller en restaurerad svart/vit version.

Handling: En expedition ger sig av på en farofylld resa för att söka efter en mytomspunnen kraft som enligt en gammal legend skänker evigt liv till den som kommer i kontakt med den.
Leo Vincey (Scott) och hans team kommer till slut till en avlägsen och mystisk plats där de hamnar i klorna på den ondskefulla drottningen "She", som genast låter fängsla främlingarna.
Gruppen har nu försatt sig i en skräckfylld situation som får dem att undra om de någonsin kommer att kunna ta sig därifrån med livet i behåll.

Upplev denna kultklassiker, njut och låt dig fascineras!..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar