fredag 4 mars 2011

The Academy Awards 2011

Det lär väl knappast ha undgått någon att Oscars-galan tog plats i TV-rutan igen natten mot Måndag. Denna spektakulära och pampiga show full av glitter och glamour som gick av stapeln för 83:dje gången i rad på Kodak Theatre i Hollywood.
Snart skulle man få se filmstjärnorna promenera fram längs röda mattan och frågas ut av nyfikna journalister, innan det lite senare skulle bli dags för dem att inta sina platser i salongen med ett förmodat hopp om att få kamma hem ett av nattens fina priser.

Och nog blev det prisutdelning alltid. Den stora vinnaren för kvällen blev nog inte helt oväntat "The Kings Speech", som fick statyetter för flertalet nomineringar, som t.ex Bästa film, Bästa regi och Bästa manliga huvudroll m.m.
Colin Firth såg med all rätt ut att stortrivas en afton som denna!..
En Oscar för Bästa kvinnliga huvudroll gick till Natalie Portman för filmen "The Black Swan", och Bästa foto gick till den annorlunda filmen "Inseption" med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, som även fick pris för Bästa ljudredigering och Bästa Specialeffekter.
Bästa scenografi gick till fantasifulla "Alice In Wonderland", och nästan det roligaste av allt enligt mig; Priset för Bästa mask gick till skräckfilmen "The Wolfman", vilket jag tycker är ett stort bevis på att Universals gamla filmmonster står sig än idag!..
Detta är en remake på den gamla klassikern från 40-talet, och i rollen som den hårige besten briljerar denna gång Benicio Del Toro.

I det stora hela blev alltsammans en riktigt trevlig och sevärd tillställning, och om jag ska nämna något som berörde mig extra mycket denna gång, så var det nog när en 95-årig Kirk Douglas klev ut på scenen i rampljuset för att med glimten i ögat läsa upp några av nattens nomineringar.
Denna hedervärde skådespelare som gjort så många fantastiska filmer i sina dagar och som har en karriär som sträcker sig över femtio år tillbaka i tiden förtjänar verkligen all respekt enligt mig!..
För vem minns och älskar väl inte klassiker som "20,000 leagues under  the Sea" (1954), "Ulysses" (1955), "The Vikings" (1958) eller mästerverket "Spartacus" (1960) ?......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar